* * *

Φεστιβαλ 2016

* * *

Free Library και στη Λημνο!

Lemnos Festival 2014 χωρίς πολιτιστική δράση δεν γίνεται!

Ο θεσμός Free Library που έχει αγκαλιαστεί θερμά από πολλούς φίλους του βιβλίου σε όλο τον κόσμο, έρχεται και στη Λήμνο αυτό τον Αύγουστο με «διάθεση» να καθιερωθεί.

Η ιδέα της ελεύθερης ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι αρκετά παλιά. Τα τελευταία χρόνια όμως, σε ολόκληρο τον κόσμο, οι θαυμαστές της αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Ο κανόνας λειτουργίας της είναι απλός: Πάρε ένα βιβλίο να διαβάσεις – άφησε ένα βιβλίο να διαβάσει κάποιος άλλος.

Στο πλαίσιο λοιπόν, του Lemnos Festival 2014 και ειδικότερα των παράλληλων πολιτιστικών δράσεων, στο Παλαιό Λιμάνι, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου, στις 7 και 8 Αυγούστου, θα λειτουργήσει το 1o stand Free Library και στη Λήμνο.

Υποστηρικτής της δράσης αυτής είναι ο Λημνιός στην καταγωγή, κ. Γιώργος Κωνσταντέλλης (Lemnos Kleronomia Publishing).

Μετά το φεστιβάλ πρόθεση των «Λημνιών εν δράσει» είναι να οριστεί, σε συνεργασία με το Δήμο Λήμνου, το σημείο όπου θα μείνει μόνιμα το stand αυτό.

Οι έως τώρα εκδοτικοί οίκοι που μας δώρισαν βιβλία για την πρώτη μικρή ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Λήμνου και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ, είναι οι εξής:
-Εκδόσεις Ψυχογιός
-Εκδόσεις Κέδρος
-Εκδόσεις Καστανιώτη
-Εκδόσεις Μίνωας
-Εκδοτικός οίκος free thinking zone

Επίσης, ευχαριστούμε τους συγγραφείς Δημήτριο Σωτάκη, Αλέξη Σταμάτη και Θανάση Χειμωνά, για τις προσωπικές δωρεές των βιβλίων τους.

Υπεύθυνος για τη συλλογή βιβλίων είναι ο εμπνευστής της εν λόγω δράσης, εθελοντής, κ. Νότης Καραθύμιος (επικοινωνήστε μαζί του στο τηλ: 6945047253 αν έχετε και εσείς παλαιά ή νέα βιβλία προς διάθεση στη Free Library).

free-library

free-library 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Επικοινωνια

Newsletters